Historie

Wij hebben appels!

Vijf jaar geleden! Het onderzoeksprogramma naar compacte warmte opslag, energie neutrale woningen en smart grid technologie├źn bij ECN stopt. Alle projecten en de meeste mensen gaan naar TNO, behalve een wat opstandig clubje mensen. Zij komen bij elkaar thuis met de regel dat de host kookt. Onder het genot van de heerlijkste gerechten spreken zij over de kansen en de mogelijkheden van deze plotselinge gebeurtenis. Zo ontstaat tijdens de chili de eerste vorm van een nieuw bedrijf. Onze opgedane kennis en onderzoekservaring van de afgelopen 10 jaar gaan we vermarkten. Nu nog een naam en een logo. Zo gezegd, zo gedaan. EnergyGO is geboren.

Na 1 jaar verhuist EnergyGO van Den Helder naar Alkmaar. Tijdens de feestelijke opening van het kantoor ontvangen wij een jonge appelboom als cadeau.

Het gebruik van de appelboom als levens en geboorteboom is eeuwenoud. De appelboom werd bij de geboorte van een kind geplant. Verpietert de boom, dan is het rekening houden met de vroege dood van het kind, groeit hij voorspoedig, dan voorspelt dit een lang leven.

Onze appelboom gaat in onze voortuin de grond in onder minder gemakkelijk omstandigheden. Het is te koud. Sommige zeggen dat hij het niet gaat halen. Het zal kiele kiele zijn. Onze appelboom laat zich niet kisten en overleeft de winter. Niet helemaal intact. Enkele takjes hebben afscheid genomen. Het jaar daarop nog geen bloei. De stam is wel wat dikker geworden. Tijdens de aanleg van de gemeentelijk warmtebuis blijft onze appelboom staan en overleeft dat ook. Afgelopen lente stond onze boom in bloei. Het is spannend of het dit jaar gaat lukken. En gelukkig kunnen we nu roepen: Onze appelboom heeft appels! EnergyGO GO GO!